Gıda Teknolojisi Alanı

Gıda Teknolojisi Alanı tanıtım videosu

22.06.2022 75

1-Gıda analizleri için gerekli temel fiziksel-kimyasal işlemler, ham maddelerde ve işlenmiş gıdalarda duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kalite kontrol analizleri, üretim süreci kontrolleri, gıda ambalajları, etiketleri ve kontrolleri, 2-Süt ve süt ürünleri, taze meyve sebzeler ve ürünleri, et ve et ürünleri, hububat ve hububat ürünleri, bitkisel yağ, alkollü ve alkolsüz içecekler, çay, özel gıdalar işleme ile ilgili bilgi, becerileri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.


Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=USx4FVRuqe0list=PLx_gMG1JB8TD9hlg7w0kGJB4GpTf3DhKWindex=14